Zamfir militianul minune

Campania “Smecher de Romania” a Realitatii a produs, pe langa smecherii de Romania, si un erou al legii in persoana potentului militian Zamfir, un politist de provincie care a reusit (D-zeu stie cum) performanta de a suspenda peste 600 de permise auto (va dati seama cate amenzi o fi dat…10000?).

Cristian Zamfir spune că în faţa lui, toţi şoferii sunt egali. A suspendat permise la rude, la colegi, judecatori si procurori. Laudabil n-am ce zice. Dar chiar asa…si la rude…si la colegi? Suna putin anormal indiferent daca te raportezi la standardele noastre sau la alte tari cu mai multi astfel de eroi. Pe mine ma face sa ma simt corupt…imi este greu sa cred ca as putea fi atat de al draqu cu colegii sau rudele…as fi mai indulgent…cum se zice, ‘as inchide un ochi,si anume ala al legii’. Si la 600 de permise suspendate va dati seama cate amenzi a dat omu’. Practic orice sofer a trecut prin acea comuna din Vaslui si Zamfir era pe tura fie a ramas fara permis, fie si-a luat amenda.

Toata treaba asta imi aminteste de una din legendele Vestului Salbatic, mai exact de Dodge City, unde la un moment dat se recompensa cu 5 dolari fiecare bandit ucis si cu un dolar intemnitarea. Campania respectiva a avut un succes ‘total’, complet as zice, Dodge City a ramas aproape fara locuitori. De asta ma gandesc ca daca am avea cativa Zamfiri in fiecare judet, soferul roman ar deveni o specie pe cale de disparitie.


No Responses to “Zamfir militianul minune”

Post a Comment