Blog trackback sub patent

Sunt nou in ale blogging-ului si incerc sa inteleg ideea de ansamblu care sta in spatele ideii de weblog si, sa zicem, a interactiilor care au impact in analiza traficului (weblog data mining).  Notiunile explorate de mine zilele astea au fost cele de blogging trackback si metadata link exchange. Cele doua notiuni sunt, in practica blogging-ului, combinate intr-o singura optiunea, cea de trackback.

Nu o sa povestesc ce inseamna trackback; banuiesc ca toti bloggeri stiu la ce foloseste, dar ma gandesc eu ca nu toata lumea stie ca trackbackingul (cel de blog) este descris si brevetat intr-un patent sub numele Structured blogging with reciprocal links, patent inregistrat in 2006 de catre Andrew Shotland. Cine are curiozitatea sa citeasca sectiunea Claims pana la capat o sa-si dea seama ca patentul descrie intocmai sistemul de trackback folosit de bloguri.

Cautand pe google cine este Andrew Shotland am descoperit ca tipul exceleaza in SEO, de fapt este un tip cu greutate uriasa in internet si merita citit articolul asta, in care Andrew da un interviu despre cum a reusit sa aibe in page ranking 4 pe yahoo in 31 de zile folosind exact metodele descrise in patent.


No Responses to “Blog trackback sub patent”

Post a Comment