.org cel mai sigur domeniu

Domeniile .org ar putea deveni cele mai sigure, din perspectiva rezolutiei DNS. Registrul .org intentioneaza sa adopte DNSSEC (un nivel suplimentar de securitate in zona parinte) pentru a preveni atacurile de tip ‘DNS cache poising’ sau ‘DNS impersonating’.

Si .ro are in vedere DNSSEC odata facuta tranzitia la domeniile cu taxa anuala. Totusi de mentionat ca DNSSEC este destul de controversat si are numeroase dezavantaje, plus ca nu elimina decat foarte putin din bresele de securitate din DNS. La RIPE NCC meetings, RIPE recomanda insistent acest mecanism de securitate, cu toate acestea putine ccTLD-uri din Europa l-au implementat.

Printre dezavantajele DNSSEC as enumera cresterea in dimensiuni a zonei si implicit al timpului de raspuns al serverului de DNS, folosirea incorecta a cheilor de catre clienti poate ridica probleme mai delicate si pe care numai registrul le poate rezolva si cel mai important dezavantaj este enumerarea zonei (zone enumeration aka zone walking) si expunerea datelor private din zona (desigur aceasta noua vulnerbilitate se elimina cu NSEC3 dar si asta da nastere la alte vulnerabilitati, masuri controversate toate).

Nota: domeniile .org au trecut de la 1 ianurie sub administrarea PIR (Public Internet Registry), fiind transferate de la Verisign, proces care a reprezentat cel mai amplu si complex transfer din istoria internetului.


No Responses to “.org cel mai sigur domeniu”

Post a Comment