Viziunea Google asupra retelelor wireless sub forma unui patent

Google a inaintat o cerere de patent in care descrie viziunea sa despre cum ar trebui sa arate open Wireless.

Viziunea Google difera foarte mult de ceea ce este in acest moment pe piata. Google militeaza pentru libertatea device-urilor de a-si alege conexiunea in functie de semnal si pret, in orice moment, independent de carrier. In acest moment clientul este constrans la un anumit carrier si desi exista roaming taxele sunt foarte mari.Pentru Google insa, este important ca un client sa poata sa fie conectat la mai multe retele in acelasi timp, fiind folosita conexiunea cea mai optima. Un client, abonat al Orange care are Internet Mobile prin G3 si care se afla de asemenea intr-o zona in care exista acoperire din partea lui Vodafone si a unei retele locale free, ar putea sa-si aleaga reteaua locala gratuita daca considera.

Ce sanse are Google insa in promovarea Open Networks, fiind stiut faptul ca operatorii de telefonie si date se opun?
Destul de mari, de fapt Google a repurtat cateva victorii deja. Anul trecut a reusit sa convinga FCC sa adopte cateva reguli si standarde pentru open networks si sa foloseasca spectrul de 700 MHz, concomitent cu folosirea ‘benzilor albe’ care exista intre posturile TV nelicentiate.
De asemenea investeste masiv in retelele wireless locale si cumpara spectru oriunde poate. A facut joint venture Sprint/ClearWireWiMax pentru extinderea wireless la nivel national in SUA.
Tinta Google in acest moment este sa convinga marii operatori cum ar fi T-Mobile sau Verizon sa-i adopte viziunea. Poate primul semn in acest sens este noul telefon HTC Android.

via CNET


One Response to “Viziunea Google asupra retelelor wireless sub forma unui patent”
Radu Boncea Weblog » Google wireless mai aproape Posted on October 13, 2008 at 11:02 pm

[…] retelele publice wireless si de a-si asigura investitiile deja facute prin cumpararea licentei de folosire a benzii de 700MHz dar si a absorbtiei WiMax. In acest moment Google are mana libera in extinderea wireless la nivel national, iar Google a […]

Post a Comment