Un master plan…asta era!

“Solutia ideala pentru reabilitarea infrastructurii romanesti ar fi elaborarea unui masterplan corect realizat, care sa identifice problemele reale existente la momentul actual. Acest masterplan trebuie sa identifice si sursele potentiale de finantare si trebuie revizuit din sapte in sapte ani. Daca vom realiza acest lucru, Romania ar putea ajunge la 300 kilometri de constructie efectiva (de autostrada – n. red.) pe an”, au fost concluziile dezbaterii organizate vineri de ziarul Business Standard. (via wall-street.ro)

MULTUMIM Business Standard ca ne-ati luminat. Cine s-ar fi gandit ca tocmai un master plan ne lipsea? Pana la master plan insa putem incepe cu un simplu plan. Wow…niste genii domne astia, poate ar trebui nominalizati pentru Nobel.
Am si eu o idee mareata…ce ziceti de autostrazi romanesti in Second Life, ca acolo avem sanse mai mari sa le vedem terminate.


2 Responses to “Un master plan…asta era!”
emil Posted on October 19, 2008 at 10:57 am

Domnule Radu
In viata nu este bine cand reducem totul la ,, misto” si aratam cu degetul spre altii. Solutia propusa este viabila si necesara pentru ca si matale sa poti trai mai bine, ca acei investitori sa si vina si sa si faca, ca romanul sa nu someze si sa nu iasa in strada sa ceara majorare de salar de 50% doar pentru ca este suplinitor nu stiu unde …. Economia cu sau fara ,,misto ” functioneaza dupa niste legii relativ stricte, depinde de atitudine si cunoastre cum o pui in aplicare . Cu stima ing Valeanu

Radu Boncea Posted on October 19, 2008 at 11:24 am

Stimte ing Valeanu,
Sunt de acord ca trebuie un master plan, nu luam la ‘misto’ acest lucru, ci mai degraba eram ironic in ceea ce priveste faptul ca dupa 18 ani, la un simpozion oarecare se ajunge la aceasta concluzie evidenta. Dar la fel de evident si logic mai trebuie spus ca pentru un master plan ne trebuie un ‘master mind’, o echipa de specialisti, ingineri,juristi,etc care trebuie imputernicita cu coordonarea planului national pentru autostrazi si lasata sa-si faca treaba, fara compromisuri politice, fara a fi schimbata echipa la fiecare rotatie guvernamentala.
In acest moment Romania are cate un master plan pentru fiecare partid, avem vreo 4 coridoare 4, nu ducem lipsa de planuri. Dar ducem lipsa de acel master mind.

Post a Comment