Vanatoare de vrajitoare

Nu pot sa nu observ cum grupul Realitatea Catavencu a intrat in campanie electorala. Initiativa laudabila a Realitatii ‘Smecheri de Romania’ s-a transformat insa intr-un ‘wild goose chase’, inflamata de campania electorala si a pozitiei subiective pe care Realitatea s-a hotarat sa o adopte, lasand la o parte principiile jurnalistice.
Incurajati probabil de ce au gasit la ANRE, salarii de zeci de mii de euro pe luna si realizari zero, cei de la Realitatea s-au apucat de scotocit prin agentiile guvernamentale. Si au gasit ANC, o agentie/autoritate guvernamentala, de unde au tras concluzia ca este si bugetara, desi in regulamentul de functionare al acestei intitutii publice se prevede ca veniturile sunt extra-bugetare. Probabil orbiti de propaganda comandata, jurnalistii de la Realitatea nu s-au mai obosit sa se documenteze despre faptul ca exista doua tipuri de agentii guvernamentale, cele bugetare si cele cu venituri proprii. Au trecut direct la aruncat cu noroi.
Se dau de ceasul mortii la salarii de 2000 EUR si venituri de 4000EUR pentru directorul general. Nu mi se par venituri chiar mari pentru un director la ANC, ba sunt mici…pai cat ia directorul general al Realitatii, banuiesc ca cel putin de 10 ori mai mult. Si Realitatea este la fel de ‘bugetara’ ca si ANC.
As intelege sa se puna sub semnul intrebarii realizarile ANC, daca oamenii isi merita banii, dar sa pui salariul sub semnul intrebarii asa fara sa iei in calcul totusi concurenta privata la capitolul salarizare mi se pare amatorism. Pai sa presupunem ca ANC da maine salariu de 1000 RON pentru un directot…atunci clar un inginer de software ar ajunge la 500RON…ce inginer in programare vine pe banii astia.
Cred pur si simplu ca si institutiile publice, bugetare sau extra-bugetare, sa poata concura cu sectorul privat in ceea ce priveste accesul la resursele umane.


No Responses to “Vanatoare de vrajitoare”

Post a Comment