MIRA si contractele ei

Ministerul internelor si reformei adinistrative doreste sa investeasca aproape 1 miliard de euro in 2100 de autoturisme pentru politie. Printre astea 2100 se gasesc vreo 400 de Dacia Logan motorul de 1,6 care, cu dotari, ajung la un pret per masina de 70.000 euro.

Daca MIRA chiar va merge inainte cu acest contract pagubos, Romania va deveni probabil tara care da cei mai multi bani din lume pe niste masini de politie, si daca vrem sa fim corecti banii astia ii da pe niste rable.

Te apuca dracii. Nu mai zic ca cel care a castigat ‘licitatia’ a castigat pana acuma toate licitatiile cu MIRA, de te miri cum draq…zice omul, normal ca a castigat cand ofera cel mai bun pret…da’ de fapt se referea la cea mai buna spaga.

Ca o idee, in SUA o masina de politie, Ford Crown Victoria (cu radiatoare, suspensii si toate dotarile necesare unei masini de politie, inclusiv sistem video, gps) costa MAXIM 37.000$ adica cam 28.000 euro, iar noi dam dublu pe niste dacii fara suspensii sau radiatoare adaptate, si nu mai zic ca toate acele dotari de zeci de mii de euro nu includ sistem video, ci dotarea se reduce la nino-nino, girofar, statie si cam atat. Radar sau sistem video nem.

Si mai pune ca tot firma respectiva va face si mentenanta si reviziile, iar costurile sunt calculate la valoarea de 70.000 de euro, deci ganditi-va la o suma de cam 10.000 de euro cheltuieli cu revizia anuala la o dacia logan.


No Responses to “MIRA si contractele ei”

Post a Comment