Plimbare prin Herastrau

Azi am iesit cu Laura la o scurta plimbare prin Herastrau, vremea fiind de altfel ideala pentru o astfel de iesire.
Sunt impresionat de modul in care autoritatile au redat farmecul acestui parc.
Doamne ajuta ca au inchis toate acele restaurante construite in nesimtire in nordul parcului, de-a lungul Soselei Nordului. Se simte diferenta acum, in nici o toamna nu am vazut atat de multi oameni in Herastrau, si niciodata nu am vazut atat de multi copii.

Si la capitolul curatenie pot zice ca parcul sta OK, desi pe marginea lacului mai exista inca multe cutii si peturi, dar, civilizarea anumitor romani va lua ceva mai mult timp.

As puncta insa si un element negativ. Desi am observat multi gardieni publici care se plimbau agale doi cate doi, afisand un plictis si un lasa-ma ca sa te las, pe alocuri am vazut si tiganii cu tarabe care vindeau nestingheriti chinezarii, porumb fiert, vata pe bat si mere zaharisite si care nu se aratau de loc panicati la trecerea gardienilor. Desigur nici gardienii nu-i luau in seama, ceea ce m-a nedumerit. Imi este greu sa cred ca acei tigani au vreo autorizatie sa vanda porumb fiert de exemplu de unde, nu pot altfel decat sa trag logica concluzie ca intre gardieni si tarabagistii din Herastrau exista o relatie de ‘amicitie’ consolidata prin spaga.

In rest laude celor care se ocupa cu gradinaritul parcului. Chiar este frumos si placut.


Articole asemanatoare:

No Responses to “Plimbare prin Herastrau”

Post a Comment