Marte rosu, verde si albastru

Cand fac cumparaturi in Carrefour sau whatever si am timp, mai arunc un ochi si la raionul de beletristica sa vad ce-as putea sa cumpar. Asa se face ca acum o saptamana dau peste trilogia ‘Marte’ scrisa de Kim Stanley Robinson, trilogie formata din 3 carti, Marte Rosu, Marte Verde si Marte Albastru.
La momentul respectiv nu mi-am dat seama sa fi auzit de aceste carti, cu toate ca sunt un fan al genului S.F. si dupa ce am citit pe coperta ca trilogia a fost premiata Hugo si este comparabila cu ciclul Dune scrisa de Frank Herbert am decis sa o cumpar.
Am citit deja primele 2 carti si pot spune ca merita sa aveti aceasta trilogie in biblioteca, dar personal nu as face comparatie cu Dune, desigur cum este prezentata viata umana pe Marte la inceputurile colonizarii aduce cu modul de viata al fremenilor dar la cam atat se rezuma asemanarea. Mai tentat as fi sa compar cu Fundatia sau, sa fiu mai corect, as compara felul de a scrie al lui Kim Stanley cu Isaac Asimov, deoarece amandoi scriitorii insista mult pe datele tehnice, iar ‘Marte’ abunda de explicatii stiintifice, de formule matematice.
Clar este ca daca Marte va fi colonizata, acest proces mai mult ca sigur s-ar petrece in sensul descris de Stanley.
Anyway merita sa cititi trilogia.
 No Responses to “Marte rosu, verde si albastru”

Post a Comment