Eu cu cine votez?

De parca ai de unde alege. Toti sunt o apa si un pamant si sunt profund dezamagit de cei pe care i-am votat in 2004, alianta ‘Dreptate si Adevar’, desi, votul meu tot spre ei se va indrepta, asta daca ma voi duce la vot.

Anul asta insa parca lipseste ceva. In 2004 stiam si eram la curent cu programa electorala a principalelor partide. Stiam ca PD+PNL vor introducerea cotei unice de impozitare, plus multe alte promisiuni care pareau veridice (dublarea bugetelor pentru sanatate si invatamant in urmatorii 4 ani – valoric guvernul a triplat aceste bugete) pe care multe le-au onorat.

Totusi, au esuat lamentabil in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei, acum se fura valoric mai mult ca inainte, nu au reusit sa reduca birocratia si, desi exista o anumita descentralizare la nivelul consiliilor locale in lege, in practica lucrurile au ramas neschimbate.
Mai mult, desi guvernul a reusit sa tripleze bugetul consolidat, toti acei bani adusi la buget au fost in mare parte risipiti, aruncati in buzunarele clientelei politice.  Imi este greu sa inteleg cum de este posibil ca, in conditiile in care invatamantul a primit bani in 2008 triplu fata de 2004, calitatea invatamantului in Romania sa scada…sa ajungi sa ai o rata a analfabetismului comparabila cu tarile africane, chiar este penibil. La fel cu sanatatea, toti acei bani pompati in sistemul medical nu se vad…medicamente in spitale nu sunt, ca sa fii tratat trebuie sa dai spaga si sa-ti cumperi medicamentele.

Asa ca sunt dezamagit de PNL, iar pana acum cateva saptamani eram hotarat sa merg sa votez cu PD-L. Dar intre timp nu mai sunt sigur nici de PD-L, cu tot scandalul iscat in jurul majorarii salariilor profesorilor. Cand il aud pe Boc cum da de la el fara numar la toti bugetarii mariri de 50% ma apuca asa o durere undeva.

Ce stiu sigur este ca nu voi vota cu PSD, no way. Cand il aud pe Geoana si ideile sale, mi se face greata, da’ chiar greata, omul asta imi provoaca repulsie. Azi am vazut si un slogan la televizor, in care, Geoana ca un inger al providentei ne spune despre ‘Crestere economica si Protectia sociala’ si echilibrul dintre acestea doua, tocmai el saracu’, care nici pana acum nu a plecat din casa RAPPS-ului pe care o ocupa abuziv, ne vorbeste despre protectie sociala. Un fatalau ordinar.

Despre PRM prefer sa nu comentez, Vadim mi se pare un bufon cultivat la extrem care are un anumit farmec, cateodata este chiar simpatic, aduce, putin spus, culoare vietii politice.
PNG-ul pare asa o adunatura de lipitori dornice sa prinda se ele ceva…yuuk.

Asa ca oscilez intre PD-L si PNL, dar parca…parca…PNL ca, parca, sunt mai cu capul pe umeri in aceste vremuri tulburi, desi as putea fi o victima a strategiei PNL de atragere a acelora cu viziuni liberaliste prin luarea unei pozitii ferme impotriva majorarilor de salarii cu procente atat de aberante.One Response to “Eu cu cine votez?”
Porcu' Parlamentar Posted on November 21, 2008 at 3:19 pm

Eu zic sa ma iei si pe mine in calcul!

Stelian “Lica” Popescu, porcu’ parlamentar
EU CU MINE TRAIM BINE!

Post a Comment