Seuthopolis – un mega proiect bulgaresc

Bulgaria va demara un mega proiect turistic, comparabil ca amploare cu proiectele din emiratele arabe, un proiect menit de a face din Bulgaria o tinta turistica unica in Europa si in lume.

Bulgarii vor ‘scoate’ la suprafata de pe fundul unui lac orasul trac scufundat Seuthpolis prin indiguire circulara. Seuthpolis este un oras trac stravechi, descoperit in 1949 si care se afla in acest moment pe fundul lacului Kazanlak in provincia Stara Zagora. Orasul a fost infintat de catre regele trac Seuthes III si a fost capitala regatului Odrisian din 320 BC.

Bulgarii vor indiguii orasul de jur imprejur, iar dupa ce vor pompa apa din interiorul digurilor vor obtine o insula aflata sub nivelul lacului, protejata de aceste diguri. Urmatorul pas va fi reconstituirea orasului trac, dar si constructia de magazine, terase si pontoane pentru turisti, ceva asemanator cu ce au vrut romanii sa fac la cetatea Rasnovului.

Accesul la insula va fi facut cu ajutorul zecilor de vaporase care vor avea mai multe trasee pe Kazanlak. Ce sa zic, bravo lor bulgaroilor.

Surse: gizmodo.com si wikipedia.com


No Responses to “Seuthopolis – un mega proiect bulgaresc”

Post a Comment