Rotld si trafic

Da stiu, multi ziceau ca sigla aia cu trafic.ro nu isi are rostul pe rotld si aveau dreptate. Scriptul trafic a stat acolo din inertie. Adevarul este ca deja de ceva timp rotld isi analizeaza traficul cu propriile scule, bazate pe awstats utilitar de prelucrare bruta a logurilor si mai departe de anumite utilitare dezvoltate de noi pentru data mining a ceea ce awstats a scos.
Oricum am scos trafic.ro si mentionez ca nu are nimic de a face cu decizia grupurilor Realitate-Catavencu si Media Pro sau cu api-ul SATI si am introdus google analytics.
De ce am introdus totusi google analytics cat timp avem un sistem propriu? Ei bine, sistemul nostru este departe de a oferi cu adevarat date relevante chiar si dupa post-procesarea awstats. Nu  captam toate browserele de exemplu, nu putem masura vitezele medii de incarcare a paginilor sau distributia vizitelor pe provideri internet. Google analytics are chestiile astea si am zis sa comparam cele doua sisteme si sa incepem sa perfectionam sistemul nostru, calibrandu-l la valorile aratate de analytics.
Ca fapt divers, pe analytics ne arata ca mai putin de 10% din vizitatori au internet de mare viteza in timp ce in sistemul rotld ajungem la 30%, dar asta este usor de explica…analytics masoara viteza de incarcare in extern in timp de rotld ajunge la 30% datoria metropolei.
Un alt exemplu…folosesc flock ca browser. Pe analytics mi-l ia ca atare, in timp ce in sistemul rotld mi-l ia ca firefox pentru ca de fapt numele agentului este Firefox 3.0/Flock 2.0.  Si multe altele.

Blogged with the Flock Browser
No Responses to “Rotld si trafic”

Post a Comment