Sorin Oprescu – Geniu sau Plain Retard

Cand zic geniu, ma gandesc mai degraba la un geniu gen Capone, pentru ca asistam la nasterea Mafiei in Bucuresti sub atenta veghere a mai marelui gospodar.

Ce i-a basit mintea sau mai degraba interesul acestui manager stralucit care mai ca a falimentat Spitalul Universitar pe vremea cand schimba bisturiul cu pixul? Vrea omul sa deschida oficial vanatoare de masini parcate ‘neregulamentar‘.

Edilii Capitalei intenţionează să fie urmărite maşinile staţionate neregulamentar, cele care “stânjenesc lucrările de igienizare a drumurilor publice” şi cele care stânjenesc traficul, însă fără a se preciza ce înseamnă acest lucru.

Adica, nu sunt suficiente contractele primariilor de sector cu firmele care ridica masinile parcate neregulamentar, ci vrea si Primaria Generala o bucata din afacere si vor sa vaneze nu numai masinile parcate aiurea ci toate masinile care stanjenesc – vorba vine – traficul si pe astia de la salubrizare.

Azi in Crangasi deja am vazut in practica o mega operatiune. Se ridicau masinile de-a lungul bulevardului. Baietii plini de zel au ridicat nu numai masinile parcate langa statia RATB ci s-au dus pana la piciorul podului desi acolo nu este semn ca este interzisa stationarea sau parcarea….zelosi frate.

Acum vreo doua saptamani am asistat la o alta operatiune ‘chirurgicala’ langa stadionul Giulesti…s-au ridicat toate masinile, inclusiv cele parcate regulamentar…dupa 2 zile de la ridicare au pus semn cu “Drum Ingustat” ca sa se acopere, sa nu puta cacatul a cacat. Dar tot pute, pentru ca nu este nici un drum ingustat, semnul ala, bag mana in foc, nu are aviz de la Politia Rutiera.

Dar cum fac astia in afara? Ei bine si in restul Europei se ridica masinile, dar…numai prin exceptii, exceptii prinse in normele de aplicare ale legislatiei rutiere. Examplu: in Germania, Franta, Olanda primesti amenda si avertisment (fie se blocheaza rotile – practica depasita insa, fie se ia placutele si ti se pune notificarea pe parbriz, se fac poze etc) si doar daca se depaseste un anumit termen (48 de ore de regula), de abia atunci ti se ridica si doar cu avizul politiei. Toate aceasta “birocratie” exista pentru a evita abuzurile.

La noi administratorii de drum, in speta primariile, au practic painea si cutitul, nu se specifica nimic despre ce poate si ce nu poate face un administrator de drum. Ce este dureros este ca tocmai institutiile statului se gandesc cum sa interpreteze golurile din legislatie pentru a abuza de proprii cetateni, aruncand o flegma Opresciana pe Constitutie care spune clar ca legea trebuie interpretata in sensul pozitiv si sa evite abuzurile.

Si pentru cei care cred ca totusi Oprescu este un erou ca vrea sa aduca mai multi bani a buget, ei bine aflati ca primaria ia un fleac, doar o mica parte din amenda, adica sub 100 de lei din 700, in schimb din astia 100 lei tot primaria este cea care trebuie sa suporte eventualele cheltuieli de judecata, contestatii, notificari, etc.
Banii frumosi se duc la firmele care presteaza in stil mafiot.

One Response to “Sorin Oprescu – Geniu sau Plain Retard”
Mirabela Codreanu Posted on October 13, 2012 at 12:22 pm

Pe strada Brasov, in sectorul 6, azi 13 oct. 2012, aceeasi chestie. Desi nu este drum ingustat a aparut un semn de acest gen cu cateva sute de metri inainte de semnul cu stationarea interzisa. Deci…cine parcheaza de obicei acolo stie foarte bine ca se afla in perimetrul cu stationarea permisa, insa probabil nu a observat si aparitia peste noapte  a semnului cu drum ingustat. Sub atenta supraveghere a celor de la Primarie si in protestele trecatorilor revoltati de nedreptate firma de ridicari a ridicat toate masinile cu mare elan.
 

Post a Comment