Vesti bune pentru PHP-isti

Zend va implementa cu ajutorul IBM si Microsoft un api pentru Cloud. Api-ul se va numi Simple API for Cloud Application Services si va suporta Amazon S3 si SimpleDB, Windows Azure, Rackspace Cloud Files si Nirvanix si probabil va integra si restul, inclusiv favoritul meu Zoho SQLCloud.

In plus Microsoft intentioneaza sa dezvolte in paralel un API extins care sa ofere acces la serviciile speciale ale Azure, cum ar fi tranzactiile si care se va numi PHPAzure SDK.

Un exemplu de cum va arata folosind Zend Framework.


2 Responses to “Vesti bune pentru PHP-isti”
Bebe Posted on September 23, 2009 at 8:18 am

Mi s-a taiat cand am vazut ca este vorba de Zend Framework. Ma asteptam sa fie vorba despre niste functii native PHP-ului, sau macar o extensie, un binar, mai low-level, ceva portabil si pentru python si restul.
Asa doar o clasa in Zend Framework nu-i vad rostul cand poti folosi oricum api-urile providerilor.

Radu Boncea Posted on September 23, 2009 at 9:21 am

Bebe nu mai abera. Ce extensie vrei sa fie pentru a apela un SOAP? Exista deja, libxml etc. La low-level nu este nimic de facut. Iar daca s-ar fi adaugat in primitivele PHP ar fi o degringolada. La fiecare modificara care ar face-o unul din providerii de cloud, Zend ar trebuii sa scoata o noua versiune de PHP.
Singura solutie este ca wrapper-ul sa fie facut la nivel de framework si, stai linistit, wrapper-ul o sa fie adaptat si la Kohana.

Post a Comment