M-am apucat de fotografiat

Am investit intr-un Canon 450D si cateva accesorii necesare unui amator la inceput de drum (o lentila 18-55mm 1:3.5-5.6, una de 55-200mm 1:4-5.6, niste carti, trepied, blitz, geanta si alte cateva maruntisuri), care spre surpriza mea m-au dus dincolo de 1000EUR (initial tinteam catre un un 50D).

M-am inscris si la niste cursuri la f64.ro, atat de decis sunt. Cum sa nu ma decid cand in jurul meu pe toti ii aud de cursuri de fotografiere.

Pentru moment testez avand-ul ca subiect pe fi-miu.

6 Responses to “M-am apucat de fotografiat”
Ionut Posted on January 11, 2010 at 3:59 pm

ti-a mai zis cineva ca fi-tu seamana cu un leu .. are coaman unui leu! :)

Radu Boncea Posted on January 11, 2010 at 5:39 pm

Nu mi-a mai zis nimeni, dar ai dreptate, seamana cu coama unui leu atunci cand se trezeste si are parul valvoi si incarcat electrostatic.

Si apropo, merci ca mi-ai atras atentia asupra lui swampblog.info ;)

Ionut Posted on January 11, 2010 at 11:38 pm

a fost prima daca cand intrasem la el si cum i-am zis si lui, singura postare reusita a fost aia care nu era scrisa de el, iar treaba cu documentarul parea prea buna sa fie scria de el, el care e plin de greseli de exprimare si logice, asa ca am cautat pe google si i-am zis .. dar s-a facut ca nu a vazut! :D

Sa inteleg ca nu-l mangai dimineata ca nu cumva sa te `agite` cu energia statica!? :D

mtranda Posted on January 12, 2010 at 11:30 pm

Pai acum daca tot faci poze, un sfat: fara flash. Da’ deloc. Doar daca esti in bezna absoluta. 0 Lux. Dar chiar si atunci, mai bine pui aparatul pe trepied, tranchilizezi copilul, il plantezi in fata aparatului si te intorci peste doua zile. Ca probabil va iesi mai bine decat cu blitz-ul. Ala de pe aparat zic.

Radu Boncea Posted on January 13, 2010 at 9:49 am

@mtranda
Sunt un incepator, dar stiu suficient cat sa-ti dau dreptate. Din nefericire insa nu pot face poze lui fi-miu cu timp de expunere mare pentru ca nu sta locului deloc, cum ai zis tu ar trebui tranchilizat, asa ca trebuie sa fac instantanee la timp de expunere mic si folosind blitzul, desi blitzul nu intotdeauna il indrept spre subiect, ci la 45 grade in sus fata de punctul de focalizare.

mtranda Posted on January 14, 2010 at 3:16 pm

Pai nu. Blitz-ul indreapta-l de-a dreptul in sus si adjusteaza-i puterea. Si pune-i diffuserul. Eventual si warming filter (daca a venit cu el).

Oricum, sa-ti traiasca. Si aparatura dar mai ales copilul.

Post a Comment