2010 se anunta o provocare meteorologica

Incepand inca de la Craciunul lui 2009, vremea in Europa pare scoasa din tiparul normal. Ger si ninsori record in vestul si nordul continentului, cald, ploi abundente si tornade in Balcani si zona mediteraneana.

Anglia este invaluita de un strat gros de zapada, trenurile nu mai circula, chiar si Eurostar si-a intrerupt activitatea.
In Norvegia, uleiul folosit de autobuzele pentru transportul in comun a inghetat, si vorbim de un ulei special care are punctul de inghet sub -20C.

Iar vinovatul pentru aceasta vreme pare a fi, in mod alarmant, Gulfstream-ul care si-a luat o vacanta mai lunga. Gulfstream-ul care incalzea Anglia si nord-vestul Europei si-a pierdut din putere.

Dar in timp ce europenii se plang in acest moment de vreme, adevarata provocare va fi pentru americani la inceputul primaverii, pentru ca, pe langa faptul ca Gulfstream-ul incalzea o parte din Europa, functiona si ca un termoreglor intre ecuator si poli, disipand excesul de caldura din zona tropicala a Oceanului Atlantic. Ori fara acest termoreglor, caldura se va acumula si isi va gasi alte metode pentru a se disipa si anume prin intermediul uraganelor.

2010 se anunta un an cu mai multe uragane si mult mai puternice.

3 Responses to “2010 se anunta o provocare meteorologica”
m1ha1 Posted on January 13, 2010 at 7:40 pm

la fel cum ne uităm seara pe cer si observam o nuanta rosiatica STIM ca a doua zi va ploua.

La fel e si cu fenomenele astea care o iau razna. Vremea e aproape. Pana si calendarul mayas o spune.

Bebe Posted on January 20, 2010 at 10:59 am

Omenirea merita un pumn in mecla ca sa-si revina. Nu mai putem continua in stilul asta parazitar de a suge resursele planetei. Ne omoram gazda sau cel putin asa credem, planeta poate oricand sa scape de niste paraziti ca noi.

Radu Boncea Posted on January 25, 2010 at 10:35 am

@Bebe
Nu-i asa ca ai vazut filmul ala in “al 11-lea ceas” cu Leonardo DiCaprio? Ce spui tu seamana oglinda cu concluziile din finalul filmului.

Post a Comment