Sacre Coeur de Praha

O catedrala catolica ceha desacralizata si transformata in discoteca de fite si locatie unde se tin tot felul de evenimente restranse, cam asta ar fi Sacre Coeur din Praga. Nu stiu ce presupune desacralizarea in practica teologica, dar Sacre Coeur insista pe acest termen. Sacre Coeur nu este o simpla discoteca, este o catedrala desacralizata.

Nu sunt o fire religioasa, ba dimpotriva, am un cui impotriva bisericii. Dar chiar si asa nu pot sa nu recunosc ca religia este liantul oricarei societati umane si de aceea am fost surprins sa vad ca nix.cz au organizat petrecerea #Ripe60 in Sacre Coeur. La eveniment nu vin numai europeni ci si foarte multi arabi. Iar multor non-europeni parca li s-a adeverit decadenta si depravarea Occidentului.

Si mai trebuie sa recunosc ca nu exista un loc mai ideal pentru o discoteca decat o catedrala. Ze best sound possible. Un sistem de sunet alpha sound de 100.000 EUR si rezonanta data de o cupola imensa sunt de neegalat. Nici opera din New York nu egaleaza Sacre Coeur. Iar jocul de lumini…speechless.

In concluzie daca sunteti prin Praga si auziti de vreun concert in Sacre Coeur, vindeti-va camasa de pe voi dar nu ratati concertul.
2 Responses to “Sacre Coeur de Praha”
SaltwaterC Posted on May 10, 2010 at 8:44 pm

Religia a fost înlocuită deja, intră în categoria “obsolete“. Cei ce au ochi de văzut, să vadă, deși asemănările sunt subtile. Sunt sătul până peste urechi de replici religie = liant uman și altele din aceeași clasă. Biserica a fost, este și va fi o instituție de îndobitocire și control a populației pentru că oameni sunt mulți, proști și agresivi mai ales atunci când sunt deprimați pentru că nu au în ce să creadă, iar afirmația se poate extinde în direcția “forward compatibility”.

Radu Boncea Posted on May 10, 2010 at 9:07 pm

Sunt partial de acord cu tine, religia a fost si inca este un instrument de control al maselor, iar biserica/statul a folosit acest instrument foarte eficient.

Totusi, de-a lungul zecilor de generatii, Biserica a devenit o institutie simbol si majoritatea isi pun cea mai multa incredere in aceasta institutie. Ia de exemplu Romania, unde Biserica si Armata primeaza in topul increderii. Imagineaza-ti o catedrala ortodoxa la noi transformata in discoteca…majoritatii i-ar pica ca o piatra la rinichi.

Post a Comment