Femeia programator

Am o discutie filozofica cu un prieten. Dupa a patra bere orice discutie aluneca involuntar inspre filozofie. Dupa a sasea bere avem descutii filozofice despre femei.  Nu exista campionat mondial…exista doar femei si dupa 6 beri nu poti vorbi despre femei decat intr-un mod filozofic.

Femeia si competentele ei…

Bucatarii…tot ce stiu eu bucatari sunt barbati, deci meseria de bucatar este dedicata barbatului. N-am inteles de ce, dar statistica asta spune.

Dentistii…eu la toti dentistii care am fost erau femei. Stiu 20 de femei care sunt medici stomatologici, nu stiu nici un barbat insa. Deci stomatologul este o profesie dedicata femeii.

Programatorii…aici avem o dilema si nu gasim nici un compromis. Stiu doar cateva femei programator. In facultate dintr-o serie de 100, doar 7 erau femei. Prietenul meu nu stie nici o femeie programator. Tind sa-i dau dreptate, barbatul are o gandire analitica, femeia o gandire abstracta, deci programatorul este o meserie dedicata barbatului.

Dar, stai asa, mi-am amintit…

Primul programator este o femeie, fiica marelui poet Byron, Ada Byron Lovelace, care a dezvoltat primul program, algoritm, pseudocod, si anume generare numerelor Bernoulli folosind motorul analitic al lui Babbage in anul, atentie, 1843.

Q.E.D. Femeia este un programator inascut.

Deci sa trecem la  7-a bere.


3 Responses to “Femeia programator”
The Geek Posted on October 5, 2010 at 5:07 pm

De aia sunt cateva limbaje atat de complicate … pt ca sunt scrise de femei :))

Didi Posted on January 10, 2011 at 9:43 pm

Pentru mai multe dovezi care sa iti sprijine teoria “Femeia este un programator inascut.”:
http://www.witi.com/center/witimuseum/halloffame/1997/eniac.php

Andrei Rinea Posted on June 15, 2011 at 10:48 pm

Eu am vazut vreo zece femei programator. Insa, incerc sa fiu realist nu misogin, nici una nu stralucea, multe fiind de-a dreptul incompetente.

Post a Comment