Criza? Care criza?

Sunt Boc si Basescu huiduiti de multime cand astia spun ca romanul trebuie sa-si puna osul la munca? Sunt. Sunt huiduiti pe buna dreptate? Nu. Astia nu fac decat sa spuna un adevar. Nu vor romanii sa auda adevarul?
Nu apar acest guvern, pe care-l consider cel mai prost si incompetent guvern din istoria Romaniei post-decembriste, dar Boc spune un mare adevar. Din 2005 pana in 2008-2009 romanii au trait intr-un miraj, iar acum este timpul sa revina cu picioarele pe pamant si fie ca vor sau nu, or sa revina cu picioarele pe pamant.

Cel mai mare adevar este ca ne-am luat toti nasul la purtare, ne credem zmei cu drepturi castigate prin munca. Care munca?

Sa tot fie 3 luni de cand incerc sa gasesc un meserias sa-mi repare o duda in casa. In baie trebuie sa ridic un amarat de prag/bordura sa nu se mai duca apa sub cada. 2-3 ore de munca atat, am materiale, cofrajul, tot. 3 ore maxim i-ar lua, nu unui meserias, unuia care este dispus sa bage niste material si sa puna 8 placi de gresie. Mie, care sunt o nulitate in aceasta treaba, mi-ar lua 8 ore…dar nu am 8 ore la dispozitie.

Am contactat zeci de meseriasi, gasiti fie pe net fie prin cunostinte. Niciunul nu a vrut sa vina pe o suma mai mica de 4 milioane, eu fiind dispus sa dau 2. Motivatia: prea mica lucrarea, nu merita deranjul. 4 milioane, adica 20-30 EUR/ora, adica cum sa zic, dublu cat in Germania.

Te doare capul. Dupa atatea luni deja m-am relaxat la telefon, imi permit sa arunc si sageti. Mi-a placut de ultimul gasit pe net, omul zice ca accepta si bonuri de masa. Asta mi-a cerut 8 milioane…8. Pai cu 8, inainte de criza am pus gresie si faianta in toata baia. Probabil ai multe comenzi, esti un guru in domeniu. Pai da, sunt cautat…Aha, de aia am gasit anuntul tau cu bonurile de masa pe n-shpe mii de site-uri…ia mai da-te in pm.

O sa-mi gasesc 8 ore si o s-o fac singur, 8 milioane sunt ok si pentru un programator, deci nu este timp pierdut.No Responses to “Criza? Care criza?”

Post a Comment