Cometa Elenin si profesionistii CorectNews

Cateodata ma intreb cum si in ce conditii am ajuns eu sa adaug corectnews in google reader. Probabil, fie am fost beat, fie am avut un moment de ratacire a scarii valorilor. La tehnologie si stiinta te cam doare capul cand citesti.Ar trebuii sa se bata pe acelasi segment cu trombon.ro, ar avea chiar un avantaj esential: cei de la trombon depun eforturi considerabile sa para prosti, cei de la corectnews ar fi pur si simplu naturali, effortless.

Adica daca as citi “NASA: cometa Elenin posibil impact cu Terra” pe trombon.ro, m-as pregati sa rad. Cand citesc titlul ala pe corectnews.com ma pregatesc sa plang, dar nu pentru ca urmeaza sa-mi cada o cometa in cap, ci pentru ca prostia, intr-o doza prea mare, doare. Si-au gasit si de unde sa preia materialul, de pe pakalertpress.com, un site pakistanez dedicat apocalipsei. Adica acolo lumea se va sfarsi in 2012 din cauza Elenin, a evreilor, din cauza celui de-al treilea razboi mondial, din cauza gaurilor negre, din cauza poluarii si a unei pandemii globale.

Acum ce zice de fapt NASA? NASA isi exprima entuziasmul, Elenin este o cometa de dimensiuni relativ mici, care pe data de 16 octombrie se va afla cel mai aproape de Pamant, la o distanta de 35 milioane de km. Entuziasm pentru ca in acea perioada Elenin va avea magnitudinea intre 0 si 6 pe scara luminozitatii, adica va fi vizibila cu ochiul liber pe un cer senin. Distanta fata de Pamant este suficient de mare pentru a nu exista nici o influenta asupra Pamantului. Ca sa ne facem o idee, Luna se afla la 300.000 km distanta si are o forta gravitationala de mii de miliarde de ori mai mare decat ar avea Elenin la perigeu, sau si mai bine zis, influenta cometei Elenin este mai mica decat influenta pe care o are statia orbitala internationala.

Desigur, cautand dupa Elenin pe internet, o sa gasiti si o gramada de fantasmagorii, gen, Elenin este de fapt o steau neutronica sau o gaura neagra, dar asemenea obiecte cu masa asa de mare nu au asemenea orbite.

In plus, Romania este cu 50 de ani in urma,parca asa ne laudam. Deci de abia in 2062 trebuie sa ne ingrijoram.


3 Responses to “Cometa Elenin si profesionistii CorectNews”
TAROI Posted on June 27, 2011 at 5:57 pm

PROBABIL DACA SCRIAI CA O SA LOVEASCA PAMANTUL SI VOR FI CE STIU EU CE CATASTROFE AVEAI SUTE DE COMENTARII,DAR ASA…..

Radu Boncea Posted on June 27, 2011 at 7:52 pm

L-as cita pe Josh Billings: “Stiinta este literatura adevarului”, iar acest blog imbratiseaza adevarurile stiintifice.

nicolaelucian Posted on September 18, 2011 at 1:24 pm

N-ai inteles nimic sau te faci ca nu intelegi? Mai citeste , mai documenteaza-te . Sau te crezi vreun Einstein care le stie pe toate. Esti penibil mosule.

Post a Comment